Lehtiartikkelit biljardiuran varrelta

Makkonen mediassa » Lehtiartikkelit

27.01.2010
Aamuposti

Suomen pool-biljardijoukkue hyvässä kunnossa MM-kisaan

Suomen MM-joukkue lähtee lauantaina Saksan Hannoverissa alkaviin pool-biljardin MM-joukkuekilpailuihin huippukunnossa.

Mika Immosen menestyksekäs vuosikymmen huipentui kahtena viime vuonna, kun hän hallitsi ylivoimaisesti pool-biljardin kaikkia merkittäviä rankinglistoja. Immonen voitti huikean määrän isoja turnauksia, joista viimeisimpänä 10-pallon maailmanmestaruuden.

Markus Juva oli myös mukana vuoden 2009 lopussa 10-pallon MM-kisoissa, jossa tuli 32-cupissa harmittava tappio isäntämaa Filippiinien Elvis Calasangille. Juva sai tuolloin kisamatkaltaan sitkeän flunssaviruksen, joka on vienyt voimia harjoittelulta vuodenvaihteen tienoilla.

Juva on silti todistanut olevansa maaginen taistelija ja kuumeenkin kourissa voittanut kaksi viimeisintä mestaruussarjan osakilpailua. Hän kertoo ratkaisevan vahvuuden löytyneen sairastelun keskellä mentaalipuolelta, kun turnauksen kovimmissa peleissä sisäinen tyyneys tuo malttia ja laatua peliin.

Hyvinkään Biljardikerhon Petri Makkonen on ottanut paikkansa mestaruussarjan kirkkaimmilla kärkisijoilla ja ollut mestaruussarjan tasaisin suorittaja tällä kaudella. Makkonen on 21-vuotiaana maajoukkueen nuorin.

Hän voitti 2006 kasipallossa juniorien Euroopan mestaruuden, mutta arvioi korkeimmaksi saavutuksekseen 17. sijan vuosi sitten pelatussa US Openissa. Hyvinkääläisen tarkoitus on kiertää tänä vuonna Euroopan rankingkisoja.

Kasipallon tuore Suomenmestari Aki Heiskanen on myös löytänyt huippujyvän juuri joukkue MM-kisojen alla. Suomenmestaruus oli Heiskaselle peräti viides. Kun Makkonenkin sai pronssia kasipallon SM-kisoista, voidaan varmuudella todeta, että Suomesta Hannoveriin lähtee kiistattomasti Suomen neljä parasta poolin pelaajaa.

Kilpailuiden kaavio on arvottu ja ensimmäisellä kierroksella Suomea vastaan asettuu Belgian joukkue.

Word Team Cup on jättimäinen turnaus, johon saapuvat maailman parhaan pool-pelaajat. Joukkueita tulee kisoihin yli 50. Maajoukkueet tavoittelevat muhkeita rahapalkintoja, sillä jaossa on peräti 400 000 dollaria. Suomi tavoittelee sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Muut lehtiartikkelit

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions