Lehtiartikkelit biljardiuran varrelta

Makkonen mediassa » Lehtiartikkelit

21.11.2009
Aamuposti / Jussi Inomaa

Petri Makkonen maajoukkueen kanssa World Team Cupiin

"Hienoa päästä pelaamaan Mika Immosen kanssa"

Hyvinkään Biljardikerhon Petri Makkonen on valittu Suomen maajoukkueeseen, joka ottelee 31.1-7.2. Saksan Hannoverissa pidettävässä World Team Cupissa.

Suomen joukkueen kapteenina toimii poolbiljardissa maailman huippuihin lukeutuva Mika Immonen. Muut jäsenet ovat Aki Heiskanen ja Markus Juva.

— On tosi hienoa päästä ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueeseen, myhäilee Petri Makkonen, joka 21-vuotiaana on maajoukkueen nuorin.

— Ja se on tosi hienoa, että saa pelata Mika Immosen kanssa.

Nyt miehet pelaavat Suomen piikkiin yhdessä, mutta Makkonen on pelannut myös Immosta vastaan. Se tapahtui heinäkuussa Vantaan 9-palloturnauksessa.

— Voittoprosenttini Immosta vastaan on hyvä, sillä satuin tuolloin ottamaan voiton, naureskelee Makkonen.

Immonen on maailmanluokan tähti, mutta hyvässä vauhdissa kohti menestystä on myös nuori Makkonen. Vuonna 2006 hän voitti 8-pallossa juniorien Euroopan mestaruuden. Juniorien SM-mitaleja nuorella miehellä on runsaasti.

— Ehkä kaikkein korkeimmalle asetan 17. sijan vuoden takaisessa US Openissa, pohtii Makkonen.

Hyvinkääläinen aikoo ensi vuonna panostaa biljardiin entistä enemmän.

— Tämä WTC-turnaus on ensimmäinen kova tavoite. Sen jälkeen on tarkoitus kiertää Euroopan rankingkilpailuja, Makkonen kertoo.

Word Team Cup on jättimäinen turnaus, johon saapuvat maailman parhaat pool-pelaajat. Joukkueita tulee kisoihin yli 50. Maajoukkueet tavoittelevat rahapalkintoja, sillä jaossa on peräti 400 000 dollaria.

— Joukkueemme tavoitteena on sijoittua vähintään kahdeksan parhaan joukkoon, esittää Suomen Biljardiliiton poolin lajipäällikkö Marko Muukka.

— Pelaajamme ovat saavuttaneet viime vuosina runsaasti henkilökohtaista menestystä lajissa, jossa pelaajia on maailmalla todella paljon. Nyt koossa on hyvä joukkue, jolla on paljon kokemusta. Mika Immonen antaa koko joukkueelle mahtavan selkärangan.

Muut lehtiartikkelit

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions