Lehtiartikkelit biljardiuran varrelta

Makkonen mediassa » Lehtiartikkelit

10.03.2007
Aamuposti / Jussi Inomaa

Makkosen veljesten vapaa-ajan täyttää biljardi

Petri pääsi jo miesten maajoukkueeseen

Hyvinkääläisveljekset Petri ja Marko Makkonen ovat valinneet lajikseen biljardin, joka vie lähes kaiken vapaa-ajan. Merkkinä veljesten uutterasta harjoittelusta on erinomainen menestys. Petri on junioreissa Euroopan kärkeä ja Marko oli juuri hopealla Suomen koululaisten mestaruuskilpailuissa.

— Emme me mitään muuta lajia harrasta. Tämä on meille jo elämäntapa, sanoo Petri, joka on vasta juniori-ikäisenä valittu miesten maajoukkueeseen.

Maajoukkue lähtee ensi viikolla EM-kisoihin Tshekkiin, jossa pelataan kaikissa kolmessa arvokisalajissa. Suomen joukkueessa on kaikkiaan kymmenen pelaajaa.

— Mitään tavoitteita en uskalla asettaa, koska edessä ovat ensimmäiset miesten arvokisani, Petri lausuu.

Tshekin EM-kisat pidetään 14.-25. maaliskuuta.

Petri Makkonen on ehtinyt jo napata juniorien PM-kultaa, EM-kultaa ja EM-hopeaa.

Marko Makkonen on iältään vasta 14-vuotias, mutta seuraa tarkasti ison veljen perässä. Hänellä on muun muassa pronssia alle 20-vuotisten SM-kilvasta.

Marko oli vastikään pelaamassa Suomen koululaismestaruuksista Tampereella alle 16-vuotisten sarjassa. Lajina oli 8-pallo ja sijoitus oli toinen.

Matkalla finaaliin kaatui Turun Iivo Gylden 6-2 ja sitten Tyrvään Miko Myllymäki. Finaalissa kokeneempi ja vanhempi nokialainen Vesa Smolander oli sitten tarkempi voitoin 6-0, kun Marko alkoi jo olla väsynyt.

— Pääsen tähän ikäluokkaan mukaan vielä kahtena vuotena. Tavoitteena on ottaa mestaruus, Marko Makkonen vakuuttelee ja kertoo, että 9-pallo on hänelle vieläkin vahvempi pelimuoto.

Muut lehtiartikkelit

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions