Lehtiartikkelit biljardiuran varrelta

Makkonen mediassa » Lehtiartikkelit

17.08.2006
Kellokas / Helena Lustig

Hyvinkääläinen voittoisa EM-biljardissa

Tuliaisina kultaa ja hopeaa

18-vuotias hyvinkääläinen Petri Makkonen toi junioreiden EM-kisoista tuliaisiksi 8-pallon voiton ja 9-pallon hopean. Menestyksen takana on luja harjoittelu ja ahkera osallistuminen lajin turnauksiin. Poolbiljardimestari sanoo, että hän ei jännittänyt kisoissa lainkaan. Olo oli rento ja hermot pitivät.

— Henkinen kantti oli kohdillaan ja jaksoin keskittyä peliin. Mitalia lähdettiin hakemaan, joten kisat menivät yli odotusten, kaksinkertainen mitalimies hymyilee.

Suomen Biljardiliiton poollajipäällikkö Tommi Lamminaho kehuu tuoretta voittajaa.

— Petri on kypsä pelaaja, hän on aivan omaa luokkaansa. Näissä kisoissa hän huokui rauhallisuutta. Tämä on kautta aikojen paras henkilökohtainen suomalaissaavutus junioreitten EM-kisoissa, Lamminaho hehkuttaa.

EM-tasolla kilpaillaan kovassa seurassa, mutta kovempaa on tulossa. Makkonen lähtee syksyllä testaamaan taitojaan rapakon taakse yhteen arvostetuimpaan poolbiljardikilpailuun, US Open -turnaukseen. Lajipäällikkö Lamminahon mukaan sinne mennään hakemaan kokemusta tuleviin koitoksiin kuten ensi vuoden juniorien MM-kisoihin. Niiden jälkeen nuori pelaaja siirtyykin miesten sarjaan.

— Sieltä ei saa niin helposti pokaalia, mutta tavoitteeni on kovalla treenillä päästä pitkälle. Biljardi on minun juttuni, ammattilaisurasta haaveileva Makkonen summaa.

Muut lehtiartikkelit

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions