Lehtiartikkelit biljardiuran varrelta

Makkonen mediassa » Lehtiartikkelit

07.05.2003
Hyvinkään Sanomat / Jussi Inomaa

Petri Makkonen pelasi koulupoikien mestariksi

Hyvinkään Biljardikerhon 14-vuotias Petri Makkonen nappasi Järvenpäässä pelatussa turnauksessa alle 16-vuotisten koulupoikien Suomen mestaruuden. Lajina oli 9-pallo ja lopullisessa finaalissa kukistui Savonlinnan Juho Haverinen pistein 7-3.

— Pelasin kaikkiaan viisi ottelua. Loppuottelussa oli hieman jännitystä ja Haverinen meni alussa 2-0 johtoon. Sitten peli alkoi kulkea hyvin, sanoi tyytyväinen mestari, joka käy Hyvinkään yhteiskoulua.

Petri Makkonen kertoi lähteneensä biljardin pariin noin puolitoista vuotta sitten kaveriensa kanssa.

— Siitä se sitten lähti. Nykyään käyn pelaamassa ja harjoittelemassa kolmena tai neljänä päivän viikossa. Aikaisemmin harrastin jalkapalloa. Nyt keskityn vain koulunkäyntiin ja biljardiin, Makkonen kertoi.

Hyvinkään Biljardikerho on jo vuosikaudet lukeutunut maan kärkiseuroihin, mutta lajina on ollut karoliina eli kaisa. Siinä on Hyvinkäälle tullut muun muassa lukuisia Suomen mestaruuksia.

— Mennyt kausi ei nyt kaisassa oikein onnistunut, lausui HyBK:n kova kaisapeluri ja puuhamies Markku Simojoki.

— Makkosen kulta oli seuramme ensimmäinen "arvomitali" 9-pallossa. Tämä laji on valtaamassa hiljalleen alaa muilta pelimuodoilta.

Muut lehtiartikkelit

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions